Restauracja Brockley

Projekt Wnętrza | Identyfikacja Marki | Strona Internetowa
Profesjonalne, z klasą, ciekawe, eleganckie, zapraszające, nowoczesne, subtelne — to przymiotniki określające nasz kolejny projekt, którym było stworzenie kompleksowej identyfikacji marki dla nowoczesnej restauracji — Brockley. W efekcie odpowiedzialne jesteśmy za całokształt strategii wizualnej oraz kreacje wnętrza. Proces twórczy był dla nas niezwykle fascynujący, ale zarazem stanowiący spore wyzwanie.

Unikalne połączenie architektury & grafiki użytkowej

Spacephlov było odpowiedzialne za stworzenie kompleksowego konceptu począwszy od projektu wnętrza restauracji, po identyfikację marki, stronę inernetową, logo, projekt menu, papeterii biznesowej oraz wszelkiech aplikacji graficznych. Proces twórczy rozpoczęłyśmy od stworzenia pryncypialnych wytycznych zaaplikowanych na wszystkich elementach strategii wizualnej - od koncepcji wnętrza, aż po projekt strony internetowej. Pozwoliło to na zachowanie spójności i jednolitego całokształtu dla poszczególnych komponentów projektu. Jednym z naczelnych zagadnień było opracowanie bazowej kolorystyki uniwersalnej zarówno dla części graficznej, jak i architektonicznej projektu. Chłodny i organiczny kolor malachitu w psychologii jest mocno związany z naturą - symbolizuje odnowę, odrodzenie; jest zarówno kojący jak i orzeźwiajacy. Jego uspokajające działanie może sugerować leczenie lub odnowe ale również ambicje oraz bogactwo. Odcienie malachitu oraz butelkowej zieleni dominują w stworzonym przez nas wnętrzu restauracji Brockley, podkreślając również idee jakie przyświecały jej założycielom. Brockley jest brytyjskim start-up'em dla sieci restauracji wspierających idee 'slow food', 'wholefood' oraz 'zero - waste’. Wszystkie składniki znajdujące się na talerzach konsumentów restauracji to pochodzące z lokalnych upraw, nieprzetworzone, biologiczne warzywa i owoce.

Restauracja nie produkuje także odpadów - resztki wykorzystywane są jako naturalny kompost. Filozofia Brockley to 100 - procentowa przyjazność dla środowiska, znalezienie się bliżej natury oraz wykorzystanie biologicznych składników najwyższej jakości. Aby podkreślić ideologie twórców koncepcji postanowiłyśmy dosłownie umieścić naturę we wnętrzu restauracji. Jednym z mocnych akcentów jest ilustracja nawiązująca do ideologi buddyzmu. Kreskówkowa postać, unosząca się w chmurach wykorzystując liście, z wyraźnym błogostanem na twarzy jest doskonałą metaforą dla idei przyświecającej twórcom Brockley. Grafikę postanowiłyśmy wykorzystać aplikując ją na centralnej ściane - w ten sposób okala spojrzeniem całość restauracji i przekazuje pozytywna energie swoim gościom. Stała się ona dla nas także wspaniałą inspiracją podczas doboru palety kolorów - odcienie malachitu tapicerki zestawiłyśmy z jasno złotym wykończeniem nierdzewnej stali. Dębowa podłoga ułożona we wzór jodły francuskiej dodaje wnętrzu kunsztu oraz elegancji. Złota aplikacja na beżowym tle przełamuje schemat butelkowej zieleni i wprowadza świeży akcent zarowno do przestrzeni wnętrza jak i elementów graficznych. Beż świetnie łączy klasyczne elementy złota oraz melachitu z innowacyjnym charakterem calosci, dopelniajac tym samym konceptu.

Wnętrze restauracji to nowoczesna, ale zarazem przytulna oraz zapraszająca przestrzeń. Klasyczne elementy oraz symbole zostały pokazane w nowej, świeżej odsłonie awangardowego wnętrza. Kolorystyka przestrzeni nawiązuje i pokreśla idee twórców. Jasne złoto, odcienie malachitu zostają przełamane barwami naturalnych materiałów takich jak ciemny dab oraz łagodnego beżu. Całości dopełnia bujna roślinność wprowadzona do wnętrza oraz neonowe logo górujące nad restauracją.

Zastanawiasz się, jak stworzyć wyjątkowy projekt?

Pomożemy Ci w tym! Krok po kroku, zwizualizujemy go od ogółu do szczegółu >>
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Czytaj więcej.